ПРОГРАМА КАНДИДАТА У НАРОДНІ ДЕПУТАТИ ПО ОДНОМАНДАТНОМУ ВИБОРЧОМУ ОКРУГУ № 70


Я, Кеменяш Олександр Михайлович, підтримую встановлення влади народу над Президентом і депутатами через закони про імпічмент президента Януковича та закон про відкликання народного депутата, якщо останній не виконує своїх зобов’язань.
 Усвідомлюючи свою відповідальність перед Українським народом і Об`єднаною опозицією «Батьківщина» беру на себе такі зобов`язання:
 1. Вступити до фракції Об’єднаної опозиції «Батьківщина» у Верховній Раді VII скликання та не виходити з неї протягом дії мандату, наданого мені виборцем.
 2. Голосувати лише особисто, підтримати закон про кримінальну відповідальність за голосування картками інших депутатів.
 3. Особисто проголосувати за закони, спрямовані на виконання Програми Об'єднаної опозиції, зокрема за закон про процедуру імпічменту, за імпічмент Януковича та за закон про відкликання народного депутата.
 4. Дбати про свою людську й політичну репутацію, публікувати у ЗМІ регулярно свою декларацію про доходи та видатки.
 У разі невиконання цих зобов’язань присягаюся написати заяву про складання депутатських повноважень.
 Я йду в депутати, щоб сприяти встановленню принципів, які запропонувала Об’єднана опозиція: Справедлива держава. Чесна влада. Гідне життя.
 Я зроблю все, щоб звільнити Юлію Тимошенко, Юрія Луценка, усіх політичних в’язнів, припинити політичні репресії.
 Кожен громадянин країни достойний гідного життя. Тому я підтримую Програму стимулювання економіки Об`єднаної опозиції.
 Людина має отримувати зарплату, яка відповідає сучасним потребам: прожитковий мінімум і мінімальна заробітна плата будуть доведені до 2400 грн., зарплата бюджетників буде збільшена щонайменше вдвічі.
 Будуть встановлені однакові правила нарахування пенсій для всіх та скасовані спеціальні пенсії. Її розмір буде залежати від трьох чинників: трудового стажу, умов праці та заробітку.
 Ми гарантуємо усім доступність до якісної, сучасної освіти, встановимо законом обсяг медичних послуг, які надаватимуться безкоштовно.
 У бідному суспільстві не повинно бути багатих посадовців, їх пільги будуть скасовані, а витрати на утримання органів влади будуть скорочені удвічі.
 Ми проведемо антикорупційну люстрацію – перевірку відповідності витрат і вартості майна чиновників задекларованим доходам.
 Суд, прокуратура, міліція будуть захищати права людей, а не порушувати їх. На посади суддів мають прийти молоді, освічені громадяни.
 Ми повернемо народу розкрадене. Проведемо ревізію результатів державних закупівель та приватизації, здійснених нинішньою владою.
 Я зроблю все можливе для захисту української мови як основи державності. Я бачу Україну повноправним членом Європейської спільноти і працюватиму для цього.
 Я беру на себе зобов`язання перед своїми земляками домогтися:
 - збільшення кількості робочих місць шляхом створення сприятливих умов для залучення інвестицій;
 - недопущення реформування системи охорони здоров'я ціною закриття медичних установ в сільських населених пунктах, особливо гірських;
 - забезпечення рівними пільгами осіб, що проживають в населених пунктах, які мають статус гірських;
 - внесення змін до методики розрахунку цін на газ і електроенергію в залежності від температурного режиму та кліматичного фактору;
 - надання пріоритетів розвитку галузей сільського та зеленого туризму, особливо в гірській місцевості;
 - покращення стану доріг шляхом залучення коштів державного бюджету;
 - збільшення фінансування на екологічні програми протипаводкових заходів, зокрема берегоукріплення та розчищення русел річок;
 - припинення неконтрольованого винищення лісів;
 - створення умов для утилізації твердих побутових відходів шляхом їх глибокої переробки;
 - спрощення візового режиму з країнами Європи та перетину кордону з державами СНД;
 - впровадження правового захисту українців за кордоном

Джерело : Сайт ЦВК