Закарпатська "Батьківщина" підбила підсумки виборів

15 грудня відбулися збори закарпатського активу партії "ВО" Батьківщина", на яких підбили підсумки виборів до Верховної Ради та відзначили активістів і ветеранів партії.

Голова Закарпатської «Батьківщини» - Олександр Кеменяш зокрема наголосив на тому, що визначальним фактором цих виборів, на жаль, стали гроші. За соціологічними замірами, які проводили ще до початку виборчої кампанії, біля 50 % закарпатців заявили, що готові проголосувати за матеріальну винагороду. Було зрозуміло, якщо провладні кандидати та партії побачать, що програють, то скористаються готовністю людей взяти гроші, та використовуватимуть адмінресурс до працівників бюджетної сфери, що і було зроблено в процесі виборчої кампанії.

Разом з тим, попри те, що загальне керівництво кампанією в області за квотою відійшло представникам «Фронту змін», активісти «Батьківщини» складали основу більшості районних виборчих штабів, комісій та спостерігачів. В області «ВО «Батьківщина» набрала найбільше з усіх опозиційних партій – 27,69 % голосів. Найкращі результати по районам мають: Свалявський – 33,2 %, Іршавський – 31,7 %, Великоберезнянський – 31,6 % райони та місто Ужгород – 31,1 %.

Олександр Кеменяш подякував активістам за роботу на виборах та, за дорученням політради партії, нагородив найкращих почесними відзнаками, грамотами та пам’ятними медалями ветеранів партії. У зборах також взяли участь депутати обласної ради, керівники міських та районних організацій. Усі, хто брав слово, наголошували, що першочерговим завданням Опозиції є визволення з ув’язнення Юлії Тимошенко та інших політв’язнів в Україні.